Collectie: Botanicals

Wat is er mooier dan je drank of coctail een eigen touch te geven met jouw specerijen-selectie. Naast de vaste keus - piment - kaneel en groene kardemom - bieden we een keur aan specerijen die voor een uniek en overwacht resultaat zorgen. Zoals de Tena'adam (passievrucht-peper) of de Siltimur (ceder), maar nu ook de Bucay, de kampioen onder zwarte pepers wat rokerigheid betreft. Heerlijk in gin, net als onze beide cubebs.

Gin-tonic bijvoorbeeld

Probeer eens wat rozemarijn, jeneverbes natuurlijk, of wat mbongo-zaad in plaats van een sprietje sereh, alleen of gedrieën ! 

En wat te denken van roze peperbesjes met een takje verse munt ? Groene kardemom met wat wilde tijm, of een takje verse citroentijm ?

Houd er rekening mee dat gedroogde specerijen niet 1,2,3 gerehydrateerd zijn, en dat je een grote vrucht of vruchtdoos als jeneverbes of kardemom het beste even kunt kneuzen. Een ongebruikelijke tip misschien, maar laat de specerijen alvast in een beetje gin vocht opnemen, en kneus er na enkele minuten enkele van. Doe de gekruide gin in het glas . .  

Wodka

In je wodka is een citrus-accent zeer lekker. Probeer eens een citruspepertje als timur, lai chau, andaliman of sansho. Keuze te over. 

"Tasmaanse gin"

Enkele tasmaanse pepers in je gin is magic. De besjes geven een geweldige smaak af, en een betoverende kleur.