Verzenden en retourneren

Wij verzenden onze producten in duurzame verpakking (zo min mogelijk plastic),  als briefpakket of als postpakket. Uw bestelling wordt normaliter op de dag van ontvangst van uw betaling gereedgemaakt en verzonden. Mocht het ons niet lukken uw bestelling binnen vijf dagen na aankoop (uw betaling) te versturen, melden we u dat zo snel mogelijk. U heeft immers het recht van de koop af te zien wanneer wij niet binnen 5 werkdagen tot levering overgaan (Algemene voorwaarden art 11 lid 3).

Hoe?

We doen vrijwel alle verzendingen met DHL. DHL biedt de optie van brievenbuspakketten met track-and-trace, een comfortabele optie. U hoeft er immers niet voor thuis te zijn. Onze potjes, en dat geldt ook voor pepermolens en geschenkdozen worden altijd via pakketpost verzonden, naar het door u opgegeven (huis)adres of DHL servicepunt.

Zodra de zending bij het servicepunt is bezorgd, ontvangt u daarvan vanuit DHL bericht. U heeft zeven dagen de tijd om het pakket daar op te halen. Mocht u dat na drie dagen nog niet hebben gedaan, ontvangt u een herinnering. Wanneer het pakket er een week ligt, wordt het als onbestelbaar beschouwd, en naar ons teruggestuurd. Uw aankoopbedrag (inclusief verzendkosten) wordt na ontvangst van het pakket gerestitueerd.

Wij zorgen voor een praktische, deugdelijke verpakking en vragen u om kritisch te zijn op de staat waarin het pakket verkeert wanneer het bij u aan komt. U heeft het recht om een pakket te weigeren wanneer het zichtbaar beschadigd is en u redelijke vermoedens hebt dat de inhoud beschadigd of incompleet kan zijn.

Overleg dit met de bezorger, deze maakt hier aantekening van in de handterminal, en maak er indien mogelijk een foto van, waaruit de beschadiging duidelijk blijkt. Stel ons direct op de hoogte. 

Wanneer de verpakking ongeschonden is, maar de inhoud desondanks beschadigd of niet compleet, neem ook in dit geval onmiddellijk contact met ons op via het contactformulier, telefoon of chatfunctie. Maak er ook in dat geval even een foto van.

Wij vragen u om een tegemoetkoming in de behandel- en verzendkosten. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van het orderbedrag en uw woonplaats, zoals hierna beschreven. De behandel- en verzendkosten zijn voor onze rekening (gratis) wanneer het orderbedrag € 25,00 of meer bedraagt. Deze aanbieding geldt alleen voor zendingen binnen Nederland.

Verzendkosten binnen Nederland

Wij berekenen onze verzendkosten niet op gewicht maar op het totaalbedrag van de bestelling, het orderbedrag. Is dat € 25,00 of hoger, berekenen wij geen kosten, is de verzending geheel gratis. Is dit niet het geval, vragen wij u maximaal € 2,50 als tegemoetkoming in de verpakkings- en verzendkosten, wanneer het orderbedrag althans meer dan € 10,00 bedraagt.
Voor bestellingen onder dit bedrag brengen wij u € 4,50 in rekening.

De tegemoetkoming in de kosten is per 1 september 2022 verhoogd in verband met de exceptioneel gestegen brandstofkosten.  Voor een overzicht van de de verzendtarieven zie onze pagina Verzendtarieven.

Uw afleveradres bevindt zich buiten Nederland 

Bent u Nederlandstalig en woonachtig in het buitenland? Dan gelden voor u onze buitenland-tarieven. Zie onze actuele Verzendtarieven

Bent u woonachtig binnen de EU in de volgende landen, kunt u niet rechtstreeks vanuit de webshop bestellen: Bulgarije, Cyprus, Estland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Malta, Slovakije en Tsjechië. Wij leveren in principe niet buiten de EU. Woont u in één van deze landen, nodigen we uit om via het contactformulier naar de bestel-mogelijkheden te informeren. We zullen u graag een aanbieding doen.

Retourzendingen (herroepingsrecht)

Wij verpakken uw specerijen op bestelling. Mede om die reden zijn onze specerijen - ook de voorverpakte -  uitgesloten van het herroepingsrecht. Op de non-food-artikelen is de wettelijke bedenktijd van 14 dagen na ontvangst van het product van toepassing. Wilt u gebruik maken van het herroepingsrecht, lees dan zorgvuldig wat u te doen staat op onze pagina Herroepingsrecht. 

Laatste wijziging op 1 januari 2020

Contactformulier