Deel onze passie en onze betrokkenheid

Om een zo gespecialiseerde winkel als de onze professioneel te kunnen runnen, moet je wel bevlogen zijn. Waarom ? Omdat je er voor kiest door producten te willen verkopen die relatief onbekend zijn in een markt die door prijs en niet bepaald door kwaliteit gedicteerd wordt. Zo is het namelijk. Voor een paar euro koop je in welke winkel dan ook een kant-en-klaar (wegwerp) pepermolentje met pepperkorrels, maar wat koop je eigenlijk? 

Dit is helaas niet voorbehouden aan peper. Op het verkeerde been gezet door het oogstrelende beeld van de Marokkaanse soukh, waar de specerijen hoog opgetast staan en hun wirwar aan geuren verspreiden, zie je de opkomst van schepklare specerijen nu ook op markten. Waar ze vandaan komen, hoe ze behandeld zijn, hoe vers ze zijn, lijkt de consument niet te interesseren? Weet de gemiddelde consument nog wel hoe een specifieke specerij hoort te ruiken en te smaken ?

Misschien naïef, maar met onze peperwinkel - depeperwinkel - hopen we consumenten aan de hand te nemen op onze eigen reis door specerijenland. We zijn niet te beroerd om daar veel tijd in te steken, zowel met de uitleg op de site, als met onze proeverijen. 

Een belangrijk onderwerp in onze winkel is duurzaamheid. Dat is meer dan de productiemethode alleen. Duurzaamheid is ook  met respect voor biodiversiteit. Daarin wortelt onze passie, het besef dat de aarde niet gebaat is bij mono-culturen, en wij - consumenten - ook niet. Mono-culturen zijn een direct gevaar voor de voedselzekerheid - zie de ziekten onder olijfbomen in Italië en de bananenbomen over de hele wereld - en dringen ons meer en meer een richting uit die we niet zouden moeten willen, de plant als een universeel industrieel halfproduct.

Wat is er mooier dan planten-variëteiten die in hun natuurlijke habitat gedijen, met een teelt die eigen is aan een cultuur, verankerd in de leef- en eetgewoonten van een gemeenschap ? Die boodschap willen wij uit dragen, vandaar ons niet-alledaagse, brede assortiment. De prijs is de consequentie van wat het kost om een specerij op die manier te produceren of te vergaren. In schril contrast met de industrieel geproduceerde specerijen. Proef en ruik zelf het verschil !

Contactformulier