Collectie: India

India heeft in navolging van Europa bepaalde producten voorzien van Geografische indicatie, waarmee de herkomst van pepers beschermd is.  

Daartoe hanteert het de volgende indeling van zwarte pepers:

MG-1 - Malabar Garbled, Grade 1. (95% van de korrels heeft een diameter van minimaal 3,25 mm en een schijnbaar soortelijk gewicht van minimaal 550 g/l);

TGEB - Tellichery Garbled Extra Bold. (95% van de korrels heeft een diameter van 4,25 mm en een schijnbaar soortelijk gewicht van minimaal 530 g/l);

TGSEB - Tellichery Garbled Special Extra Bold (95% van de korrels heeft een diameter van 4,75 mm en een schijnbaar soortelijk gewicht van minimaal 530 g / l); zowel onze Tellicherry peper als Wayanad peper voldoet aan dit criterium.

Op de internationale markt wordt bovendien een Malabar 500 g/l verkocht, met veel relatief kleine, vaak lege besjes, ook wel speldenknopjes genoemd. Deze kwaliteit peper wordt hoofdzakelijk gebruikt voor gemalen zwarte peper, omdat het resultaat vrij donker is en appelleert aan de vraag naar een duidelijk 'zwarte' peper. 

De TGEB wordt onder meer gebruikt bij de productie van Italiaanse salami, en de TGSEB bij de productie van mortadella, en andere vleesproducten waar de industrie om  esthetische redenen een 'flinke', goed zichtbare peperkorrelwenst.