Glühwein

Ingrediënten

  • 750 ml rode wijn
  • 1 stokje Ceylon kaneel of maximaal 5 kaneelknopjes
  • 4-5 kruidnagels
  • 3-4 groene kardemom
  • 1-2 steranijs-vruchten
  • gesneden schil van een halve biologische sinaasappel
  • honing, agave-diksap, rietsuiker of berkensuiker (xylose)

Bereiding

Kneus de kardemom en rooster deze met de kaneel, de kruidnagels en de steranijs licht in een niet-ingevette koekenpan. Warm intussen de wijn in een andere pan op. Niet aan de kook brengen !

Neem de specerijen uit de pan. Kneus de kruidnagels en de steranijs, breek de kaneelstokjes of kneus de kaneelknopjes. Voeg de specerijen bij de warme wijn, en laat deze - met gesloten deksel - een kwartiertje op de warmtebron trekken. Voeg er dan de sinaasappelschilletjes aan toe. Laat de wijn nog vijf minuten trekken, om daarna de specerijen en schilletjes uit de wijn te zeven. Nu pas zoet je de wijn naar behoefte.
Serveer de Glühwein goed warm in een hittebestendig glas of een beker.