Onze verpakkingen

Wij zijn ons bewust van de milieu-impact van verpakkingen en hebben daarom gekozen voor de volgende verpakkingswijzen:

 • glazen potje met deep sluiting - multifunctioneel, want ook duurzaam voor andere doeleinden te gebruiken

  Glas kan oneindig vaak gerecycled worden. Onze glazen potjes zijn daardoor een duurzame keuzen, zeker wanneer je de eenmaal lege potjes blijft gebruiken voor het bewaren van je specerijen of andere spulletjes. Voor recycling het lege glas mét deksel erop aanbieden in de glascontainer.

 • transparant zakje met luchtdicht hersluitbare gripsluiting (ziplock), volledig recyclebaar mono-polymer

  Deze zakjes kunnen bij het PMD-afval omdat ze volledig kunnen worden gerecycled doordat ze niet zijn samengesteld uit verschillende materialen maar uit één materiaal gemaakt zijn. Dit vermindert de druk op natuurlijke hulpbronnen. De gripsluitingen helpen de inhoud van het zakje vers te houden. Doordat ze transparant zijn, is het raadzaam deze zakjes met specerij op een donkere plek (bijvoorbeeld in een lade - te bewaren. 

 • composteerbare kraft zakjes en zakken met luchtdicht hersluitbare gripsluiting (ziplock)

  Deze zakjes zijn weliswaar composteerbaar, maar dat geldt voor professionele compostering. gebruik de zakjes niet in uw eigen composthoop! De buitenzijde is gemaakt van kraftpapier, de binnenzijde van biologisch plastic. Het zakje vergaat in circa drie maanden volledig in een professionele composteerinstallatie.

  Wij gebruiken deze zakjes voor navulverpakkingen van 300 tot 500 gram. Voor grotere hoeveelheden zijn de zakjes minder geschikt, prefereren we de sterkere aluminium stazakken, die bovendien geschikter zij in een regelmatig vochtiger omgeving, zoals in e grootkeuken.

 • aluminium stazakken met  luchtdicht hersluitbare gripsluiting (ziplock)

  Onze 'aluminium' stazakken zijn gelamineerd - opgebouwd uit drie laagjes van 12 micron PET, 7 micron gerecycledaluminium en 60 micron PE. Deze laagjes zijn niet van elkaar te scheiden, waardoor dit product niet volledig te recyclen is. Deze zakken moeten bij het restafval worden aangeboden.

De milieu-impact van verpakkingen

Je kunt gemakkelijk stellen dat de milieu-impact van zakjes geringer is dan die van de glazen potjes. Dat geldt sowieso voor de productie, voor het maken van een identieke verpakking is voor een glazen uitvoering zes maal zoveel energie nodig als voor de kunststof-versie  Bovendien zijn de glazen potjes zwaarder dan de zakjes, wat ook qua transport meer energie vergt.

Niet alleen door je keuze voor een verpakkingswijze, ook door de manier waarop je als consument met je verpakkingen om gaat, heeft effect op de afval-, grondstof- en energiestromen. Kies je voor een glazen potje, maak dan ook de keuze om ze gedurende langere tijd te blijven gebruiken, voor enig welk doel ook, en gebruik te maken van navul-verpakkingen, en biedt end-of-life de potjes natuurlijk aan voor recycling, in de glasbak.